Προτάσεις & Συνταγές

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 500γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 200 γρ. ψωμί ξερό
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  • 1 μάτσο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Λίγη ρίγανη ξερή
  • Αλάτι & πιπέρι μαύρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το τηγάνισμα

  • Αλεύρι και λάδι

Για τη σάλτσα

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 μεγάλες ώριμες τομάτες
  • 2 κ.γ. πελτέ τομάτας
  • ½ ποτήρι νερό
  • Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΚΙΜΑΣ

Εκτέλεση

Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει. Στη συνέχεια το σφίγγουμε στις παλάμες μας να φύγει το νερό και το βάζουμε σε ένα μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι, το στίβουμε με τις παλάμες μας να φύγουν τα υγρά του και το βάζουμε στο μπολ με το ψωμί. Προσθέτουμε τον κιμά, το μαϊντανό, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, παίρνουμε από το μείγμα του κιμά μικρές ποσότητες στο μέγεθος που θέλουμε και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια.

Τυλίγουμε τα κεφτεδάκια στο αλεύρι, και τα τηγανίζουμε, να ροδίσουν λίγο από όλες τις πλευρές (περίπου 10 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους). Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Περνάμε τις ντομάτες απο τον τρίφτη. Κατόπιν τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, το νερό και στο τέλος αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφού πάρουν βράση περιχύνουμε τα κεφτεδάκια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Απολαυστικά σάντουιτς με καπνιστό απάκι

Ψωμί σε φέτες, ρόκα, ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, Παραδοσιακό Απάκι KRIVEK κομμένο σε φέτες 1 εκ., γραβιέρα κομμένη σε 8 φέτες, ελαιόλαδο, λευκό ξίδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, το κρεμμυδάκι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε κατά μέρος. Παράλληλα, φρυγανίζουμε το ψωμί στην τοστιέρα. Σε ένα τηγάνι ψήνουμε ελαφρά το απάκι στο λίπος του για 2-3 λεπτά.

Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Σε κάθε φέτα βάζουμε από πάνω τη ρόκα με το κρεμμυδάκι, 2 φέτες ντομάτα, απάκι, 2 φέτες γραβιέρα και λίγη ακόμα ρόκα. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και σερβίρουμε.

sandwich

Γευστικές σαλάτες με καπνιστό κοτόπουλο φιλέτο ή καπνιστή μπριζόλα

Φτιάξτε εύκολες και δροσερές σαλάτες με καπνιστό κοτόπουλο φιλέτο  η καπνιστή μπριζόλα , πλούσια σε γεύση που μπορεί ακόμα και να αντικαταστήσει το κυρίως πιάτο. Μια χορταστική σαλάτα που συνδυάζει φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς αποτελεί μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή και να σας εφοδιάζει με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

salads